Header Ads

Xi-Xii class "Information and Communication Technology" Book full eBook

XI-XII ICT Full Book Free Now  full ebook PDF.

Dear students, a few questions and answers from the programming language of the fifth chapter are discussed. These questions are important. They'll collect them

hsc ict ebook pdf full




1. What is a computer program?

Answer: There are several special instructions or commands written or written in a computer program for solving a particular task or problem solving on computers.

2. What is the programming language?

Answer: A special type of language is used to communicate our instructions to Compute. This type of language is used for writing computer programs, as it is called programming language or programming language.

03. How many generations of computer programming languages?

Answer: 5 generations of computer programming languages

04. How many computer languages can be divided according to the structure and characteristics of the structure?

Answer: It can be divided into five parts.

05. What is the mechanical language?

 Answer: The language that the computer machine can directly understand is the language of the mechanical language.

06. What is the lower level language?

Answer: The mechanical language is said to be the language of the lower part, so that the mechanical language is written only between 0 and 1.


07. Based on what is the computer language written?

Answer: Computer language is created based on the power of electricity binary (on) and 0 by electricity.

08. When is the assembly language introduced?

Answer: Since 1950

09. How is the process of executing the program in assembly language?

Answer: assembly language program → assembler → object program.

10. Write the name of the upper level language.

Answer: BASIC, COBOL, C, C ++, PASCAL, FORTRAN etc.

11. What is C?

Answer: High Level Program Language.

12. What is C ++?

Answer: Object Oriented Program Language.

13. Who develops C ++?

Answer: Strength of beer

14. What is Visual Basic?

Answer: The third-generation event is the driving language programming language.


15. What is the full form of IDE?

Answer: Integrated Development Environment

16. What is Java?

Answer: Java is a programming language.

17. What is Oracle?

Answer: This is a Draft Management Software.

18. What is Alleg?

Answer: A high level language

19. ALGOL full text?

Answer: Algorithmec Language

20. What is Fortran?

Answer: Fortran Aditam is the highest level instructional programming language.

21. Who created the frostran?

Answer: In the mid-1950s, Fortran was made in the mid-1950s, while working in John Baks and other IBM.

22. What is Python?

Answer: Python is Object Oriented High Level Programming Language.

23. Who made Python?

Answer: In 1991, Gudio Van Rossum was created.


24 What is the fourth generation language?

Answer: The special language invented for the easy use of computers is called fourth-generation language.

25. What is the source program called?

Answer: The programs in Upper Level and Assembly language are called language program of the program.

26. What is the translator program?

 Answer: Program that translates computer source program (the language in which the program is written) translates into machine language into object program and says that program is a translator program. For example, a program written in the cube, but the computer does not understand the program, the program has to be translated into machine language (binary). The translator program is used in the translation work.

27 How many types of translator programs are there?

Answer: Three types of
A. Assembler
B. Compiler
C. Interpreter

28 What is the assembly?

Answer: It translates written programs in assembly language into machine language. This is written in any program by short term program.

29 Write the assembler's work?

Answer: Below are the important tasks of assembler:
1. Nemonic code is translated into machine language.
2. Check if every order is okay, if not right then fix it.
3. Keeps all the instructions and data in main memory.


30. What is a compiler?

Answer: The compiler translates the high level language source program into the object program. The compiler reads the entire program together and translates it together. Different compilers are required for different high level languages. A certain compiler can make a single high-level language machine into a language. For example, the compiler can translate BASIC into machine language, can not translate FORTRAN into machine language.

31. Write compiler work?

Answer: The important tasks of the compiler are given below:
1. Translating source program into object program.
2. Link to the program.
3. If there is a mistake in the program then let them know.
4. Print the object or source program if needed.

32. What is the interpreter?

Answer: It is easy to modify the program incorrectly and modify the program. Because the programmable programmers live in memory as small as the size Besides, the interpreter of small computers is used. It reads and translates one line.

33. Writing interpreter job?

Answer: The following are important tasks of interpreter:
1. Converting high-level language into machine language
2. It reads and translates a line.
3. It shows off every line incorrectly and discontinues translation work.
4. Work faster in debugging and testing.

34. What is the algorithm?

Answer: The name Agargidam has been derived from the name of prominent mathematician al-Kharzimi. It is called algorithm for linguistic writing of any problem solving steps. Algorithm is the most important part of the program for problem solving. Programs and execution of programs, from beginning to end, the steps are recorded in periodic algorithms.

35. Write the characteristics of algorithms?

Answer: Below are the characteristics of algorithms:
1. It will be straightforward
2. The purpose of the work will be obvious
3. Each step will be clear so that any programmer can easily open up
4. It can be widely applied
5. It is possible to diagnose the error of the program
6. The program will help in modifying and modifying the program

36. What is flowchart?

Answer: Flowchart is a type of graph that allows an algorithm or process to be expressed.

37. What kind of flowchart?

Answer: 2 types.
A. System Flowchart
B. Program Flowchart.

38. What is System Flowchart?

Answer: When an organization shows all the work of an organization, it is called System Flowchart.

39 What is the flowchart program?

Answer: The program is called Flowchart by publishing the algorithm of a program.

ICT EBOOK FREE DOWNLOAD




No comments

Powered by Blogger.